5.4.2009

Agikurssilla

Kävimme Iiron kanssa Mika Moilasen ja Jari Tienhaaran opeissa viikonloppuna tai oikeastaan emäntähän se oli opissa. Olemme olleet talven aikana todella hyvässä opissa ja ohjaukseen on saatu hyviä vinkkejä eli missään nimessä en aliarvioi omia kouluttajiamme okk:lla:) Nyt viilattiin pilkkua, mikä hyvä, ja paljon onkin korjattavaa.

Niinkin lyhyet kuin ne ratapätkät olivat, mutta lähes joka esteen kohdalla tuli jotain uutta. Kouluttajat tarkastelivat hieman eri näkökulmista asioita ja opetuksen anti oli mahtava molemmilta kouluttajilta. Se mikä tietenkin oli positiivista, että Iiro lukee ohjaustani tarkasti ja niin virheet kuin ohjaajan onnistumiset näkyivät Iiron tekemisessä.

Nyt huomasin, miten usein jätän koirani selän taakse ja kroppa osoittaa aivan väärään suuntaan, töppösistä puhumattakaan. En saa alkaa levittelemään käsiäni, jos Iiro menee toisin kuin haluaisin. Kaveri tekee just niin kuin ohjaan ja jarrutteluni tekee vaan Iiron olon epävarmaksi. Minun täytyy olla koko ajan liikkeessä eikä vaihdella käsiäni kuin eräs vähemmistö hevosta. Sain todella paljon apua ohjaukseen myös siitä näkökulmasta, että Iirolla tulis tiiviit käännökset, mikä on tietenkin todella tärkeää.

Molempien kouluttajien viesti oli, että minun täytyy luottaa koiraani. Tähän ehkä vaikuttaa osaltaan se, että kentän reunalla olevat koirat ovat meille oma haasteensa eli yritän ohjata varman päälle. Tästä kävin todella mielenkiintoisen keskustelun erään agi-ihmisen kanssa ja ei olla ainoita, jotka tämän asian kanssa kamppaillee. Asiassa on menty onneksi tosi paljon eteenpäin.

Hoppuilun seurauksena olin todella usein ennen Iiroa esteellä, vaikka useimmiten pitäisi olla juuri toisinpäin eli työntää Iiroa pepusta esteelle, kuten Mika kuvasi asiaa. Sekin onnistui muutaman toiston jälkeen. Oli mukava huomata, että pystyin ohjaamaan joitakin kohtia etäältä. Erityisesti lämmitti ne kommentit Iiron tekemisestä...:) Kurssista olisi paljonkin kerrottavaa, mutta jätettäköön. Joka tapauksessa oli todella antoisa kurssi ja paljon on kirjoitettu muistiin tulevan varalle.

1 kommentti:

Jonna kirjoitti...

"kuin eräs vähemmistö hevosta" *reps*
Lapset lähettävät iskälle pusuja! Iskä taitaa vaan olla melko tietämätön aikaansaannoksestaan.:D