27.5.2009

Iiro ja Lore tien päällä...

Pari iltaa on mennyt Iiron tokossa. Samalla Lore on saanut totutella yksinoloon autossa ja elämään koirakentän laidalla. Haluan, että se oppii myös kiertolaisen elämää.

Tiistain treeneissä teimme edelleen Iiron kanssa istumasta maahanmenoa, sivulletuloa ja kosketusalustaa. Otimme vain tehokkaana omana treeninä ilman ohjausta, koska samalla Lore harjoitteli yksinoloa autossa. Luulin, että siellä on vähintään maailmanloppu tullut, mutta aivan oli hiljaista, kun menin takaisin autolle.

Kävimme vielä Loren kanssa katsomassa Haukkiksella tokon seuracupia ja siellähän oli paljon ihmeteltävää. Partaturri suhtautuu reippaasti vieraisiin ihmisiin ja suhteellisen rennosti toisiin koiriin;) Onhan siinä varmaan suuri koira pienessä koossa...

Tänään oli vuorossa sitten Active Dogin toko ja treenit oli taas tosi loistavat. Ohjelmassa oli suora seuraaminen ja käännös vasemmalle . Iiron kanssa on palattu jonkin verran taakse päin seuraamisessa, jossa pyrin nyt vahvistamaan sivulletuloa ja tavoitteena on, että Iiro tarjoaa sitä itse. Mitä nyt olemme treenailleet, uskon, että Iiro hoksaa tämän hyvin pian...vaatii kuitenkin treeniä.

Paikallaolo tehtiin todellisessa häiriössä. Mari otti omat koiransa, joiden kanssa se liikkui ohjaajien ja koirien välissä leikkien niiiden kanssa. Tiedän, että se nostattaa Iiroa, mutta kaveri pysyi paikallaan:) Eikä suoritusta huonontanut lainkaan sekään, että koirien ja ohjaajien välistä meni auto! Hankalin vaihe meillä on paikallaolon osalta nyt paluu, jossa Iiro meinaa väkisin ennakoida istumista eli siinä on yksi ens viikon läksy. Lisäksi teimme edelleen kosketusalustaa ja istumasta maahanmenoa.

Lorekin kävi tutustumassa halliin ja eipä se siitä paljoa järkkynyt:) Kävimme vielä Loren pissan verran metsässä ja sielläkös oli pojasta mielenkiintoista. Kaveri viiletti häntä suorana tai niin suorana kuin mahdollista;) Iiron tekemiset kiinnosti suunnattomasti. Siinähän sitä sitten oli yhdelle illalle...niin luulis, mutta vauhti vaan kiihtyi, kun tulimme kotiin. Loren kanssa olemmekin alkaneet opetella rauhottumista, että ei menis aivan ylikierroksille. Ehkä isäkin tarvis näitä harjoituksia.

Huomenna otetaan sitten Loren kanssa rauhallisemmin. Iiro pääsee kesäkauden ensimmäisiin agitreeneihin ja juniori saa jäädä kotia Enskan kanssa.

Ei kommentteja: