9.2.2012

Ruokaremppaa

Tuumataanpa vähän tästä ruokinnastakin. Se on meillä tällä hetkellä kuuma peruna ja sitä se taitaa olla yleisestikin koirapuolella. Kaikki tuntuvat vannovan kovasti barffin nimiin:) Itse siirsin pojat viime kesänä barffille. Iiron kohdalla ei voinut puhua täysin oikeasta barffauksesta, koska annoin sille jonkin verran myös puuroa. 


Entonin ja Iiron ruokahetki:)

Ruoka on tietenkin maistunut. Iirolla vaan meinas turkki rasvottumaan, johon pienen testailun jälkeen syyllinen näyttäisi olleen kalkkunan liha. Aika usealla koiralla kuulemma se meinaa "puskea läpi". Loren kanssa puolestaan on pähkäilty tuon painon kanssa, mutta ei missään nimessä liikakilojen kanssa;) Lore luun kimpussa.

Iiro herkuttelee.

Käytin pojat jokin aika sitten ravintoneuvojalla. Hän tutki molemmat korvista varpaisiin ja lisäksi kävimme läpi kaikki lääkärihoidotkin. Lopputulemana oli, että raakaruoka ei välttämättä ole paras mahdollinen ruokintamuoto kummallekaan. Varsinkin raa'at kasvikset voivat olla liian tujua. Joka tapauksessa siirryimme nk. kotiruokaan eli teen pojille puuroa ja lihat ym. kypsennän kevyesti. Menemme viis viikkoa hoitokuurilla, jotta suoli rauhottuu ja hiiva saadaan pois. Sen jälkeen pitäis alkaa taas monipuolistaa menua ja lukuisat lisäravinteet jäävät pois. Ruuan eteen täytyy nähdä vähän vaivaa, mutta mitäpä ei partojen eteen tekisi, jotta ne voivat hyvin:) 

Ei kommentteja: